8 מגמות וטרנדים בעולם בריאות העובדים

במציאות של היום בריאות העובדים היא מעל ולפני הכל, בריאות העובדים יוצרת כוח עבודה מחויב, בריא, פרודוקטיבי ומעורב. מה אתם עושים כדי להישאר מובילים גם בתחום זה?
במאמר זה, נחקור מגמות וטרנדים בעולם בריאות העובדים שמנהלות רווחה ומשאבי אנוש צריכים להיות מודעים אליהן כדי ליצור יוזמות בריאות משפיעות, אפקטיביות וחדשניות.

נווטו את הארגון לעבר העתיד:
8 מגמות וטרנדים בעולם בריאות העובדים

תוכניות רווחה הוליסטיות:

בעבר, תוכניות בריאות התמקדו לעתים קרובות בבריאות הגופנית בלבד.
כיום, ישנו דגש הולך וגובר על רווחה הוליסטית.
מזה רווחה הוליסטית?
תוכנית קבועה ומתמשכת המשלבת בריאות פיזית, נפשית, כלכלית וקשרים חברתיים.
תוכניות מקיפות העוסקות בכל ההיבטים של בריאות העובדים הולכות וצוברות אחיזה וכיום הם גם לא קשות ליישום שכן יש מומחים שיכולים לעזור לכן ליצור אחת שתתאים במיוחד לארגונכם, מוזמנים להתייעץ איתנו.

אינטגרציה טכנולוגית:

שילוב הטכנולוגיה בתוכניות רווחת עובדים נמצא במגמת עלייה.
אפליקציות לנייד, AI, טכנולוגיות לבישות, מתקני ספורט ופלטפורמות דיגיטליות משמשות את העובדים ובסופו של דבר את המנהלים כדי לעקוב אחר הרגלים בריאים, לנתח ולהבין איזה נקודות יש צורך לקדם יותר.
טכנולוגיה מקיפה אותנו בכל פרט בחיינו אז למה שהיא לא תהייה מרכזית בבריאותנו?
גישה מונחית טכנולוגיה זו משפרת את המעורבות ומאפשרת תובנות מותאמות אישית אשר מונעות מנתונים לגבי מצב בריאות העובדים.
בואו ראו תוכניות אונליין שונות שיש לנו להציע: כאן

תעדוף לתחום בריאות הנפש:

במצב הביטחוני הקיים בישראל אך הדבר הינו מגמה בריאותית הקיימת בכל העולם בשל תופעות הדיכאון, השחיקה והחרדה ההולכות וגברות. בריאות הנפש תפסה ובצדק את הבמה המרכזית ביוזמות לרווחת ובריאות העובדים.

מעסיקים רבים משקיעים משאבים והדרכה כדי לעזור לעובדים בתחום בריאות הנפש, לרבות שירותי ייעוץ, סדנאות לניהול מתחים, סדנאות לחוסן נפשי ותוכניות מיינדפולנס, זאת כדי לבנות חוסן ולנווט אתגרים הן במקום העבודה והן מחוצה לו.
אנו רואים ממחקרים רבים בהשפעה הרבה שיש לפעילות לפעילויות בתחום בריאות נפשית על הפרודוקטיביות הכוללת ושביעות הרצון בעבודה.
מוזמנים לקרוא על אופציות שונות לחיזוק החוסן הנפשי של העובדים: כאן

בריאות הנפש של העובדים

סידורי עבודה גמישים:

הקורונה הייתה תקופה שהביאה איתה קשיים רבים אבל גם פתחה בפני ארגונים וחברות מודלי עבודה חדשים לגמרי, כולנו גילינו את היתרונות והחסרונות שיש בעבודה מרחוק.
העלייה הניכרת של סידורי עבודה מרחוק הביאה לשינוי באסטרטגיות הרווחה.

חברות מתמקדות בתוכניות התומכות בצרכים הייחודיים של עובדים מרוחקים, ומתמודדות עם אתגרים
כמו איזון בין עבודה לחיים, ארגונומיה ובידוד חברתי. כל זאת יכול להיות בעל השפעה עצומה על בריאות העובדים.

בריאות העובדים

התאמה אישית, וגיוון בתוכנית הבריאות:

האם אתם חושבים על כלל העובדים כאשר אתם מתכננים פעילות?
האם אתם עושים פעילות כדי לסמן V או כדי לצלם לרשתות החברתיות? או שאתם באמת מנסים להבין, להכיר ולהתייחס לצרכים המגוונים של העובדים שלכם?
כשאתם סוגרים תוכנית בריאות/פעילויות מול חברה או מתכננים בעצמכם נסו להסתכל בצורה רוחבית להתאים את הפעילות לעובדים שלכם, אולי אף לפצל לפי מיקומים אם הקהלים הם מאוד שונים וזאת כדי באמת להתאים את הפעילות לרקע התרבותי, גילאים ויכולות, תוכנית בריאות מותאמת אישית ומגוונת מטפחת סביבת עבודה תומכת ושוויונית יותר.

איך תאתרו את הצרכים של העובדים שלכם? קודם כל תדברו איתם, תשלחו להם שאלונים לבחינת מצב בריאות העובדים, תאספו נתונים ומשוב מהעובדים, חברות מתאימות תוכניות כדי לענות על צרכים, העדפות ויעדים בריאותיים, תוך שיפור המעורבות והאפקטיביות.
ניתוח נתונים ממלא תפקיד מכריע בעיצוב והערכת תוכניות בריאות ורווחה.
מעסיקים ממנפים נתונים כדי למדוד את האפקטיביות של יוזמות, לזהות מגמות וטרנדים ולקבל החלטות מושכלות כדי לשפר ולחדד באופן מתמיד את אסטרטגיות הרווחה ולדעת במה יש להשקיע יותר משאבים.
קבלו טיפים נוספים לאיך להפוך את הארגון שלכם לבריא יותר: כאן

תוכניות בריאות פיננסיות:

לחץ פיננסי יכול להשפיע באופן משמעותי על רווחת העובדים.
כתוצאה מכך, יש מגמה גוברת בשילוב תוכניות בריאות פיננסיות, במיוחד במדינות כמו ישראל בהן המחירים גבוהים, המחייה יקרה ויש להתחשב במשתנים רבים בחישוב התקציב החודשי של משפחה.
יוזמות אלו עשויות לכלול סדנאות תקצוב, חינוך להשקעות ומשאבים שיעזרו לעובדים להשיג יציבות פיננסית.

entrepreneur, idea, competence-1340649.jpg

אתגרי בריאות דיגיטליים:

אתגרי הבריאות המסורתיים במקום העבודה הפכו לווירטואליים.
כיום במקום לעשות רק אתגרי ספורט/טורנירים עם מנצחים במקום ניתן לעשות תחרויות יותר ממושכות באמצעות פלטפורמות אונליין ואפליקציות.
באפליקציות ניתן לראות סרטונים שונים מתחומי בריאות רבים (אימונים, הרצאות, מתכונים ועוד), לבצע אתגרים (אתגר צעדים, אתגר פלאנק, אתגר מים ועוד). תוכניות מסוג זה מעודדות עובדים להישאר פעילים, לאכול בריא ולשמור על הרגלים חיוביים מהנוחות של ביתם, האפליקציה מלווה אותם מכל מקום ובכל זמן.
אלמנטים של Gamification הלקוחים מתחום המשחקים משולבים בתוכניות בריאות כדי לשפר את המעורבות. מערכות נקודות, תגמולים ותחרויות ידידותיות מעודדות עובדים להשתתף באופן פעיל בפעילויות רווחה, מה שהופך את התהליך למהנה ומערב יותר, ומעורר מוטיבציה.
לאפליקצית בריאות הכוללת אתגר צעדים, סרטונים ואתגרים נוספים: לחצו כאן

תרבות של בריאות במקום העבודה:

בריאות כבר לא נתפסת כתוכנית עצמאית אלא כחלק בלתי נפרד מתרבות מקום העבודה, היא כבר ממזמן לא מגמה חולפת אלא פה כדי להישאר.
ארגונים מצליחים וגדולים הם אלו המקדמים באופן פעיל תרבות שמעריכה ומתעדפת את בריאות העובדים, ויוצרים סביבה שבה רווח העובד טבועה באתוס החברה.

ניווט בנוף שירותי הבריאות המורכב יכול להיות מכריע עבור העובדים.
חברות מציעות שירותי ניווט בתחום הבריאות כדי לסייע לעובדים בהבנת היתרונות שלהם, גישה למשאבים וקבלת החלטות מושכלות בתחום הבריאות.

מתוך הכרה בהשפעה של קשרים חברתיים על רווחה, חברות מציגות יוזמות לטיפוח תחושת קהילה.
אירועים חברתיים וירטואליים, קבוצות משאבי עובדים ותוכניות חונכות התורמים למקום עבודה תומך ומחובר.

סיכום הפוסט:

ככל שתחום גיוס העובדים ורווחת העובדים ילך ויתפתח, כך אימוץ מגמות אלו יכול להציב את מנהלי רווחת משאבי אנוש בחזית של יצירת תוכניות בעלות השפעה ובת קיימא.
תוכלו לעשות זאת על ידי שמירה והתאמה לצרכים המגוונים של העובדים ואימוץ גישות חדשניות.

עכשיו לאחר שקראתם על מגמות וטרנדים שונים הקיימים בעולם בריאות העובדים תוכלו בדרך זו לא רק לשפר את הרווחה הכללית ובריאות העובדים שלהם אלא גם לטפח תרבות מקום עבודה חיובית ובעלת חוסן לעתיד הקרב ובא.

לעוד טיפים בריאים לחצו כאן
כדי להיות חלק מהקהילה הבריאה שלנו 'נשים בריאות' לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה דילוג לתוכן