hectic, woman, face-1738072.jpg

התמודדות עם לחץ ושחיקה, 5 פעילויות למען בריאות פיזית ונפשית

התמודדות עם לחץ ושחיקה בעזרת 5 פעילויות להרגעת המחשבות וחרדה

מרגישים לחוצים? אתם לא לבד. לפי המכון האמריקאי ללחץ וחרדה, כ-33% מהאמריקאים מדווחים על תחושת לחץ קיצוני ו-48% אומרים שהם מתקשים לישון בגלל מתח. הרבה מהלחץ שאנו חווים נגרם בסביבת העבודה, בישראל לא נעשה מחקר רחב על לחץ בעבודה, אך בכיר במוסד לבטיחות וגיהות בעבודה האירופי אמר ל"גלובס" כי באופן גס ניתן לאמוד את עלות הלחץ בכ-2%-3% מהתמ"ג. לפי כלל זה, ישראל משלמת 6.2-9 מיליארד דולר בשנה על הלחץ של עובדיה (23.5-34 מיליארד שקל).

לחץ הוא חוויה שכיחה שרוב כולנו חווים בזמן זה או אחר, היא גם יכולה להיות חיובית מפקסת אותנו ומשאירה אותנו ערניים במשימה. אך, מתח כרוני או קיצוני, לעומת זאת, מזיק לבריאות שלך.

עם הזמן, הלחץ לא ישפיע רק על הבריאות הנפשית שלך, אלא הוא יכול להתבטא גם בתסמינים גופניים. השפעות מתח ארוכות טווח על הגוף יכולות לכלול מחלות לב, השמנת יתר, סוכרת ולחץ דם גבוה. הטמעת טכניקות להפחתת מתח בשגרת היומיום שלך יכולה לעזור לך להקל על הלחץ תוך הפחתת הסיכון לבעיות בריאות הקשורות למתח. הקליקו כאן למגוון סדנאות בנושא רווחת נפש העובד

המשיכו לקרוא את הבלוג, ותמצאו 5 פעילויות שיעזרו לכם ב- התמודדות עם לחץ ושחיקה

1. התאמנו בקביעות

כן, זה היה די ברור שזה מגיע, נכון? לפעילות גופנית יש כל כך הרבה יתרונות לבריאות הגופנית שלך, כולל היותה אחת השיטות הטובות ביותר להפחתת מתח. כל כמות של פעילות גופנית עוזרת להפחית תסמינים גופניים של מתח, כמו לחץ דם גבוה וחרדה. בזמן פעילות גופנית, הגוף מייצר הורמונים הנקראים אנדורפינים.

אנדורפינים ידועים בתור הורמוני "הרגשה טובה" מכיוון שהם מעלים את מצב הרוח שלך. בנוסף, התמקדות במשהו אחר, כמו הרמת משקולות או ריצה, מסית את תשומת לבך מגורם הלחץ. פעילות גופנית הינה אחת הדרכים המועילות ביותר ב- התמודדות עם לחץ ושחיקה.

2. מדיטציה

מדיטציה היא תרגול עתיק יומין להגברת המודעות שלך. ישנם יתרונות רבים למדיטציה, כולל שינה טובה יותר, הורדת קצב הלב ולחץ הדם במנוחה, הפחתת רגשות שליליים והתמקדות טובה יותר בהווה. מסיבות אלו ועוד רבות, מדיטציה הינה טכניקה שימושית להפחתת מתח, ניתן לעשות אותה מכל מקום, וגם תרגול קצר הינו אפקטיבי. מצאו כמה דקות בהיום כדי להרגיע את עצמכם, דרך זו יכולה לעזור לך לקבל פרספקטיבה חדשה על בעיות, מחשבות וסיטואציות.

בכדי לעשות מדיטציה בצורה פשוטה, מצאו מקום שקט לשבת בו בנוחות. עצמו עיניים, התמקדו בנשימות שלכם, ונשמו נשימות עמוקות, עשו כמיטב יכולתכם להשקיט את מחשבותיכם. כשמחשבות צצות (במיוחד מחשבות רעות) דחפו אותן מהמוח שלכם ותתמקדו מחדש בנשימה שלכם. בצעו את התרגיל הזה לפחות 10 דקות מדי יום.

3. פגשו חברים

פגישות עם חברים הינה פעילות מצוינת להפחתת מתח. מפגשים חברתיים הם דרך מצוינת להוציא קיטור, לפרוק את אשר על ליבך, לשתף במחשבות,בעיות ולבנות קשרים חזקים יותר עם האנשים החשובים בחייך. בני אדם הם יצורים חברתיים, אנו מתפקדים טוב יותר כשיש לנו מערכת תומכת ואוהבת.

מצאו כמה שעות בשבוע כדי להתעדכן עם חברים ובני משפחה. פעולה פשוטה זו יכולה לעשות דברים נהדרים לבריאות הנפשית והגופנית כאחד. בפעם הבאה שתרגישו שאתם מתמודדים עם תחושת לחץ שגוברת, תכננו בילוי עם החברים הכי טובים.

4. קחו זמן לעצמכם

כשאתם מצאים תחת הרבה לחץ, דרישות מהעבודה ומהבית, לקחת זמן פסק זמן לעצמך יכולה להיראות לא רק בלתי אפשרי אלא גם לא מעשי. איך אנחנו מצפים שתיקח שעה מהיום שלך לטיפול פנים, למסז', ללכת לשבת בים? נכון שזה נשמע קשה, אך לא לקחת זמן לעצמך רק הופך את הסיטואציה המלחיצה למלחיצה יותר.

מתח מצטבר עם הזמן ואם לא תמצאו זמן לעצמכם, תצטרכו למצוא זמן כדי להגיע לבקר את הרופא. מצאו פעילות עצמית שמרגישה לכם נעימה ומרגיעה והפכו אותה לחלק משגרת הפחתת המתח שלך. קחו זמן לדאוג לצרכים שלכם ועשו זאת בצורה מהנה. זה לא אנוכי ולא לא מעשי לטפל בעצמך כי אם אין אני לי מי לי?

5. מיינדפולנס

מיינדפולנס הוא התרגול של להיות ממוקד בהווה. רוב הלחץ נגרם מדאגה לעתיד או לעבר. אנו נלחצים מייעדים עתידיים שאנו צריכים לעמוד בהם בעבודה, חשבונות שעלינו לשלם או מצברי עבר שהיינו רוצים לשנות. אבל כשאנחנו נותנים למוח שלנו לנדוד לעתיד או לעבר, אנחנו מאבדים את המתרחש ממש מולנו- את הרגע, ההווה.

בסופו של דבר, הזמן היחיד שיש לנו הוא כרגע בהווה. אנחנו לא יכולים לשנות את מה שקרה בעבר ואת מה שהעתיד צופן לנו. אין טעם לדאוג לדברים שאנו לא יכולים לשלוט בהם, אנו יכולים לשלוט רק במה שאנחנו עושים עכשיו. מיינדפולנס הינה טכניקה מצוינת להפחתת מתח מכיוון שהיא מלמדת אותנו להיות מודעים יותר להווה שלנו.

תרגלו מיינדפולנס על ידי אימון מנטלי של המוח שלכם, מקדו את מחשבותיכם לעכשיו. חשבו על מה שאתם מרגישים, רואים, מריחים ושומעים כרגע. כשמחשבות על העתיד או העבר מתגנבות פנימה, נסו להתעלם מהם. מקדו מחדש את תשומת הלב שלכם במשימה הנוכחית ותנו ללחץ ליפול מהכתפיים שלכם.

התמודדות עם לחץ ושחיקה מה תקחו מפה?

אל תתנו ללחץ לשלוט לכם בחיים. קחו זמן לפעילויות שיעזרו לכם להתמודד עם הלחץ והשחיקה שאתם מרגישים אם זה בבית, בעבודה ובחיים האישיים. תמצאו דברים שעושים אתכם מאושרים ובריאים יותר כדי שתוכלו לחיות חיים ארוכים וטובים יותר. זה נכון שאין חיים ללא קשיים, אבל הכל תלוי בפרספקטיבה, בהתמודדות שלך עם הקשיים בהם נתקלתם. היכולת התמודדות שלך היא זאת שתקבע את איכות החיים שלך, אתם אדון לעצמכם ואל תשכחו זאת!

להרצאות וסדנאות בתחום החוסן הנפשי לחצו כאן

breath 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה דילוג לתוכן