בפוסט זה תמצאו קרקרים כשרים לפסח ו- 5 טיפים לשמירה על הבריאות בחג הפסח
למרות הזמנים הקשים והלא רגילים בהם אנחנו נמצאים, חג הפסח הוא עדיין סמל לחגיגה, הרהור ומסורת עבורנו.
זהו זמן משפחתי, מלא במסורת ומנהגים בו כל המשפחה נאספת ונזכרת באגדת פסח וביציאה ממצרים ולספר מחדש את סיפור השחרור.
אחד המצוות המרכזיות בפסח היא לא לאכול חמץ (הימנעות מחמצת ודגנים אחרים), מה שמלווה בקושי למציאת תחליפים מצד השומרים, חילוף חומרים ירוד, אכילה של הרבה ״שטויות״ ותחליפי לא בריאים.
אבל מי אמר שאי אפשר למצוא פתרונות חדשים? וליהנות מקרקרים טעימים, בריאים, פריכים וכשרים גם בפסח!?!
בפוסט זה תכירו מתכון מדהים לקרקרים פריכים ובריאים, מושלמים לפסח.
לא רק שאלו קרקרים כשרים לפסח פריכים ובריאים במיוחד לחג! אלא שהם גם מלאים במרכיבים בריאים שיעניקו לכם תחושת שובע, עונג בבלוטות הטעם וכל זאת תוך שמירה על בריאותכם לאורך החג. בנוסף הכנו לכם 5 טיפים לשמירה על הבריאות בחג הפסח.
חגיגה בריאה לחג הפסח! קרקרים כשרים לפסח פריכים ובריאים
מצרכים קרקרים כשרים לפסח פריכים ובריאים
קרקרים כשרים ובריאים לפסח- מרכיבים יבשים:
- 1/3 כוס זרעי צ'יה
- 3/4 כוס זרעי פשתן
- 3/4 כוס גרעיני חמנייה
- 1/3 כוס גרעיני דלעת
- 1/4 כוס שומשום
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1.5 כפיות סוכר חום
- 1.5 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
קרקרים כשרים ובריאים לפסח- מרכיבים רטובים:
- 1.5 כוסות מים חמימים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
הוראות הכנה ל- קרקרים כשרים לפסח פריכים ובריאים:
- מחממים את התנור: התחל בחימום התנור ל-170°C . המטרה היא שהקרקרים שלך ייאפו בצורה אחידה ויהפכו לפריכים לחלוטין.
- מכינים את החומרים היבשים: בקערת ערבוב גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים – זרעי צ'יה, זרעי פשתן, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום, קורנפלור, סוכר חום, מלח ופלפל שחור, אפשר ומומלץ לשדרג עם זעתר/צ׳ילי/פפריקה ועוד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים את החומרים הרטובים: בקערה אחרת, טורפים יחד את המים החמים, שמן הזית והטחינה עד לקבלת תערובת חלקה ואיחודה היטב.
- משלבים חומרים יבשים ורטובים: יוצקים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים. מערבבים עד שהכל נטמע בצורה אחידה ויוצר בצק סמיך ודביק.
- מכינים תבניות אפייה: מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה. מחלקים את הבצק באופן שווה בין שתי התבניות.
- משטחים את הבצק: מניחים דף נוסף של נייר פרגמנט על גבי הבצק בכל תבנית. השתמשו במערוך או בידיים/תבנית אחרת כדי לשטח את הבצק דק ככל האפשר, תוך הקפדה על עובי אחיד לכל אורכו.
- אפייה: מכניסים את תבניות האפייה לתנור שחומם מראש ואופים כ-30 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים ופריכים (יש לשים לב שלא ישרפו).
- מצננים ונהנים: לאחר האפייה, מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לחלוטין.
שוברים אותם לחתיכות ומגישים עם המטבלים או הממרחים האהובים עליכם.

5 טיפים לשמירה על הבריאות בחג הפסח
בעוד חג הפסח הוא זמן של מפגשים חברתיים, אוכל ושתייה, אל לנו להפסיק ותת עדיפות לבריאות שלנו. הנה 5 טיפים לשמירה על הבריאות בחג הפסח:
- בחרו במזונות עתירי רכיבים תזונתיים: בחרו במזון מלא ולא מעובד כמו פירות, ירקות, חלבונים רזים וקטניות למי שמותר (כגון קינואה, אורז) כדי להבטיח שתקבלו חומרים מזינים חיוניים ללא תוספת עודפת סוכרים או שומנים.
- שתו מים: שתו הרבה מים לאורך היום כדי לשמור על לחות, במיוחד אם אתם צורכים מזונות עתירי מלח או מרכיבים מעובדים.
- מתינות היא המפתח: למרות שמפתה להתפנק עם פינוקים מסורתיים לפסח כמו מרק קניידלך, מצה מטוגנת עם גבינה ומצה מכוסה בשוקולד, זכרו ליהנות מהמאכלים הללו במידה. תרגלו שליטה במנות (הורידו כל פעם כמות קטנטנה והחליפו אותה בעוד ירק) והקשיבו לעצמכם, לאיתותי הרעב והשובע של הגוף שלך.
- התחיל לזוז: שלבו פעילות גופנית בשגרת היומיום שלכם, בין אם זה הליכה מהירה, תרגול יוגה או השתתפות בשיעור התעמלות האהוב עליכם. פעילות גופנית סדירה לא רק עוזרת לשמור על המשקל אלא גם מגבירה את מצב הרוח והאנרגיה.
- אכילה מודעת: היו מודעים למה שאתם אוכלים ואיך זה גורם לכם להרגיש. שימו לב לאותות הרעב והשובע, ובחרו במזונות המזינים את גופכם ותומכים בבריאות וברווחה הכללית שלכם.

5 טיפים לשמירה על הבריאות של העובדים שלכם במהלך החג
סיוע לעובדים לשמור על בריאותם במהלך חופשות הפסח כרוך בהבנת צרכיהם, מתן תמיכה וטיפוח תרבות במקום העבודה המעניקה עדיפות לרווחה.
הנה 5 טיפים לשמירה על הבריאות של העובדים בתקופה זו:
- חינוך ומודעות: לספק מידע על מגבלות תזונתיות לפסח ומאכלים מסורתיים כדי לעזור לעובדים לעשות בחירות מושכלות. הציעו מתכונים/לינקים למתכונים או סדנאות בנושא אכילה בריאה בפסח, כולל טיפים לאיך עוברים את ארוחות החג תוך שמירה על יעדי הבריאות שלנו.
- הסדרי עבודה גמישים: שקלו להציע לוחות זמנים גמישים לעבודה או אפשרויות עבודה מרחוק במהלך חג הפסח, זאת כדי לאפשר להורים להיות עם הילדים שלהם. ולאפשר לעובדים להשתתף במצוות דת ומפגשים משפחתיים מבלי להרגיש לחוצים.
- אפשרויות חטיפים בריאים: עכשיו שיש לכם את המתכון ל- קרקרים כשרים מלאו את מזווה המשרדים בקרקרים כשרים ובריאים. כמו כן שלבו מגוון פירות טריים, אגוזים, ירקות וקטניות במשרדים. הימנעו מלמלא את המשרד בפינוקים ממותקים או אולטרא מעובדים לפסח, ועודדו את העובדים לעשות בחירות מזינות לאורך כל היום.
- עודד פעילות גופנית: קדם פעילות גופנית ותנועה במהלך יום העבודה על ידי מתן תמריצים להשתתפות באתגרי כושר, ארגון טיולים קבוצתיים או שיעורי התעמלות, או מתן גישה לחדר כושר. עידוד פעילות גופנית סדירה יכול להגביר את מצב הרוח, רמות האנרגיה והרווחה הכללית.
- תוכניות בריאות: יישום תוכניות בריאות התומכות בבריאות הפיזית, הנפשית והרגשית של העובדים במשך כל השנה, הינה דבר קריטי ואף מדווחת במחקרים כקריטית בבחירת מקום עבודה על ידי העובד. במהלך התוכנית ניתן לשלב ייעוצים אישיים, סדנאות והרצאות ולשלב אותם כך שיהיו קשורות לחגים. תמיד השתדלו שההנהלה תהווה דוגמה חיובית ואישית לעובדים. עודדו הרגלים בריאים, כמו הפסקות קבועות, שמירה על שתייה, רוגע ופעילות גופנית.
על ידי נקיטת צעדים יזומים לתמיכה בבריאותם וברווחתם של העובדים במהלך חופשת הפסח, תוכלו ליצור סביבת עבודה חיובית בה כולם מרגישים
מוערכים ובריאים.

לסיכום – קרקרים כשרים לפסח ו- 5 טיפים לשמירה על הבריאות בחג הפסח:
לסיכום, חג הפסח הוא זמן לחגוג את החופש, המשפחה והמסורת.
עם קצת יצירתיות וכמה שינויים ניתן למצוא מתכונים בריאים גם לחג.
לאחר שסיימתם לקרוא את הכתבה תוכלו ליהנות מקרקרים כשרים ובריאים בחג.
חיים בריא מאחלים לכם חג פסח שמח ובריאות מלא באהבה, שמחה וקרקרים כשרים בריאים ופריכים!
לעוד טיפים בריאים לחצו כאן
כדי להיות חלק מהקהילה הבריאה שלנו 'נשים בריאות' לחצו כאן